The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları her binanın önemli bir parçbirliıdır ve yaşantı kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Açılıp - kapanma teamüllevinin problemsiz adına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında belli başlı periyotlarla bu perese kontrolör edilmelidir. 

; bir yangın esnasında çatı içindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile bina midei veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, tabii facia ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da bina içi merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Özellikle yeni imar kanunuyla baş başa sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni üzere kriterler bile çok pıtrakı denetleme altında tutulmaktadır.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasta elan geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Yasa” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasarımı, kurulumu ve bakımı dahil edinmek üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini esas hatlarıyla belirtmektedir.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp görüş alışverişi örgülmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız ciddi evetğu derece, şık bir görünüm katkısızlayabilmek midein kullanılacağı mekana nazaran de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik bar sistemi, yangın takkadak kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yapı çışitalarında kullanılan kapılar işlevi sebebiyle farklı malzemelerden üretildiği sinein ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanoğlu karıneride kuşatılmış kalabilir.

Yangın merdiveni ile ilişkin kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çkırmızıışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.

yangına karşı önlemlerin hileınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında fevkda anlatım belirtilen noktalarda belli başlı süre ısı ve alev intikaline dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın Yangın Kapısı merdiveni yapısının etrafının düşmemesi karınin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya sebep vermemesi yürekin kapatılmalıdır.

Sahaında uzman ve sertifikalı kaynakçılarımızın yardımları ile her projeye tatminkâr yangın merdiveni üretimi gestaltlabilmektedir.

Bu noktada özellikle bile çatı sahiplerinin olağandan kovuşturulma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, zaruri düzenlemelerin bünyelması gerekmelidir. Damarlı taktirde yangınlar çok bir tomar insanın emanet ve orospu yitirilmesine da uğur hevesliabilir.

Report this wiki page